

Sorte: Crvena ranka i požegača
Proizvodnja: Dvostruka destilacija
Kol. alkohola: 43,5% v/v
Odležavanje: Barik
Period odležavanja: minimum 24 meseci u hrastovim bačvama
Neto: 0,5 l.
Napomena: Zabranjena prodaja i služenje maloletnim osobama. Prekomerno konzumiranje alkoholnih pića dovodi do ozbiljnih zdravstvenih rizika.
(izmenite sa modulom Osiguranje korisnika)
(izmenite sa modulom Osiguranje korisnika)
(izmenite sa modulom Osiguranje korisnika)
Bukovska šljivovica je proizvedena od autohtonih rakijskih sorti šljive: crvena ranka i požegača i to po tradicionalnom postupku proizvodnje – dvostrukom destilacijom u srpskom kazanu. Primarni mirisni kompleks šljive, koji je očuvan i pretočen u Bukovsku šljivovicu,
diskretno je obogaćen aromama srpskog hrasta u kome ova rakija odležala nekoliko godina.